TENTANG KURSUS INI

Kebanyakan dari kita berusaha mencari pasangan yang sekufu. Kita berusaha optimumkan proses taaruf dengan sebaiknya bagi mengurangkan konflik semasa tempoh perkahwinan. Namun, banyak pasangan yang mulai bergelut seawal selepas fasa bulan madu mereka––apabila mereka mula duduk sebumbung dan terdedah dengan kelakuan sebenar pasangan.

Kalau betul kita sekufu, kenapa masih berlaku pergelutan-pergelutan ini? 

Dalam online class Membina Komunikasi & Kepercayaan Dalam Perkahwinan, Aiman Azlan, bakal kaunselor perkahwinan, akan merungkaikan framework Komunikasi dan Kepercayaan yang diperlukan untuk menjayakan sesebuah perhubungan, sesuai untuk pasangan berkahwin dan juga mereka yang masih bujang melalui kajian-kajian saintifik oleh pakar psikologi terkemuka Dr John Gottman.


KENAPA ANDA PERLU DAPATKAN KURSUS INI

 • 1

  Aiman Azlan merungkaikan realiti konflik sebenar yang berlaku dalam perhubungan romantik dan memberikan teknik-teknik praktikal untuk menangani konflik tersebut, disokong dengan nota yang disediakan sebagai rujukan.

 • 2

  Aiman Azlan membawakan bukti-bukti berdasarkan kajian saintifik untuk menyokong hujah beliau yang disesuaikan dengan konteks budaya orang Malaysia.

 • 3

  Akses penuh seumur hidup yang memberikan fleksibiliti kepada pelajar untuk menamatkan kursus ini bila-bila masa.

TENTANG SPEAKER

- Aiman Azlan -

 • Aiman Azlan ialah seorang Youth Mentor dan juga bakal Kaunselor Perkahwinan yang aktif memberikan khidmat nasihat dan motivasi kepada orang awam terutamanya kepada golongan remaja. Mula dikenali melalui vlog Youtube yang dirakam pada tahun 2011 di Canada, sejak dari itu, beliau mendapat perhatian kerana penyampaiannya yang bersahaja dan kontennya yang disukai oleh para remaja
 • Sebagai pemegang ijazah Biologi dan Psikologi dari University of Toronto, kini Aiman sering menyampaikan ceramah kepada pelajar-pelajar sekolah, kolej dan universiti tentang topik berkaitan dengan identiti, hubungan romantik, hubungan kekeluargaan, produktiviti, komuniti dan jati diri.
 • Selain berceramah, beliau juga menyampaikan buah fikiran beliau melalui penulisan buku. Antara buku yang telah ditulis ialah Bercinta Selepas Nikah (2015), Unshakeable (2018), Unbreakable (2019), Unfollow The Flow (2021). Karya terbaru beliau terbitan IMAN Publication, Sekufu ialah kerjasama antara beliau dengan Dr Harlina Halizah Siraj.
 • Beliau juga memberikan ceramah atas talian di laman web beliau, www.aimanazlan.com.

DAPATKAN KOMBO BUKU SEKUFU DAN ONLINE CLASS INI SEKARANG!

Jadi PEMBELI TERAWAL Kombo Buku Sekufu & Online Class ini di imanshoppe.com.
Promosi sah sehingga 7 Mac 2022

COURSE CURRICULUM

  1. Aiman memulakan kursus ini dengan membina mindset tentang perkahwinan.

  1. Aiman berkongsi tentang senarai yang perlu ditandakan untuk menuju perkahwinan.

  1. Aiman membentangkan realiti-realiti dalam lima fasa perkahwinan.

  1. Aiman membongkarkan tentang bagaimanakah konflik & ego akan memberi impak dan dimanifestasikan dalam perhubungan.

  1. Aiman menceritakan konsep ketenangan dalam sesebuah hubungan berkait rapat dengan kepercayaan.

About this course

 • RM33.00
 • 17 lessons
 • 3 hours of video content